пʼятниця, 31 грудня 2021 р.

Спостереження за снами - ✓20 :: Образи та їх об'яви

Не міг пригадати попередній сон. Виникло питання: чому уві сні існує стійке переконання, що побачене не можливо забути? А на ранок: "як рукою зняло!" Звідки воно береться? - коли за черговим сном ані на йоту не згадати побачене? Видно звідси виникають в подальших снах переконання, що "я вже це десь бачив". І головне, для таких речей є в нашій свідомості місце для "прихованої пам'яти"! Однією послуговуємось вдень, а другою вночі. Дарма, що уві сні немає свідків, які могли б запам'ятати те, де ти був, що робив, з ким спілкувався, упускаємо: про що думав, щоб іншим разом нагадати або ж освіжити в розмові забуті образи.
011021

Складається певне враження, що сон - це генератор випадкових образів, але таких, що знайомі нам у житті або ж зрозумілі за своєю логікою.
091121

Так як уві сні відсутня категорія часу, образи можуть виникати з будь-якого періоду нашого життя. Для отриманого досвіду (побаченої, почутої, відчулої інформації) не існує терміну давности. Можливо й таке, що наївно переглянутий фільм-екшн бозна-скільки років тому згенерує "нереальну" дію в цілком "посередньому" сюжеті.
101121

Є образи, які з реальности не потрапляють у сни. Є образи, які зі снів важко дістати в реальність. А все тому, що наше свідомість залишається незмінною в питанні вибірковости запам'ятовування.
131121

Уві сні ми проживаємо більш насичене життя, ніж у реальності.
151121

Ще однією з причин слабкого запам'ятовування снів є іноді нереалістичність їх сюжету, отже, неможливість відтворення поняттями співмірними з реальністю.
271221

Коли людина засинає, свідомість або одразу "залипає" на готовому образі, або перебирає резноманітні образи, наче чотки, поки не знайде бажанішого, який відповідатиме кращому стану внутрішнього балансу розуму, душі та тіла, для остаточного потрапляння в сон. Для кращого сновидіння, ліпшим є перший стан. Це вказує на те, що сон матиме повноцінне наповнення: сюжет, деталізація, смисленнєвий посил, емоції, враження.
281221

Сни полюбляють продукувати зрозумілі кожному особисто враження, які можуть бути свіжими (до тижня часу), забутими (витіснені свідомістю, як неважливі, але у певний момент раптом актуальні), фантазійними (створюють більше загадок, аніж надають зрозумілих відповідей). У будь-якому випадку такі враження не випадкові, вони змушують зупинитися для самооцінки відповідности своїм очікуванням.
281221

Також Вас можуть зацікавити попередні дописи "Спостереження за снами" ::

✓01 Чому нам сняться сни? Власні спостереження
✓02 Особливості сновидіння
✓03 Тлумачення снів
✓04 Про організацію часу на сон і вміння записувати побачене
✓05 Чому важливо записувати сни?
✓06 Сім причин, чому я записую сни?
✓07 П'ять штрихів про вміння запам'ятовувати сни
✓08 Сон як інструмент пошуку правди про себе
✓09 Як зрозуміти сон? Спроба осягнення процесу його творення
✓10 Сприйняття появи сну за аналогією з відтворюванням почутого тексту
✓11 Чому уві сні ми проявляємо активність?
✓12 Сон як інструмент стабілізації психо-фізичного стану людського організму
✓13 Коли легко розтлумачити сон?
✓14 8 причин, чому я записую сни?
✓15 Сон на межі бажань і можливостей
✓16 Рекомендації, щоб бачити сни
✓17 Рекомендації для розвою позитивних снів
✓18 Спостереження за відчуттями під час сну 
✓19 Ще раз дещо про сни
✓20 Образи та їх об'яви



Немає коментарів:

Дописати коментар