пʼятниця, 8 березня 2019 р.

Рекомендації для розвою позитивних снів


Епіграф:

  • Як буває находять роздуми, так буває нахлинають сни.
  • Сон є термометром внутрішнього самопочуття.
Перед сном бажано займати мозок корисними знаннями, але без обтяжень. Мозок "дожовує" пройдений день, зокрема, свіжішо отриману інформацію. Наприклад, переглянутий на ніч фільм жахів матиме уві сні своє продовження, як і процес вивчення певної мови матиме свою інерцію. Якщо брати за аналогію ведичний вислів "ми є те, що ми їмо" так і зі сном: у сні ми є тим, чим зайнятий наш мозок протягом життя.

Внутрішній світ переноситься у сни. Приміром, якщо протягом дня ви мали неспокій у вирішенні певних ситуацій, аналогічно цей стан перенесеться у сон. Сюжети можуть видозмінюватися, а суть неспокою не зміниться. Відповідь, у безперервному життєвому вирі, коли немає часу на самоаналіз, аби остаточно розібратися у внутрішному стані, досить проаналізувати емоційне забарвлення снів, тим самим виявите вектор думок, дій, намірів.

Сон це свого роду дзеркало, на якому відбиваються яскраві і темні риси нашої особистості. Варто не лише слідкувати за своїми вчинками і думками, але й - за чистотою того "дзеркала", аби не виникало викривлень і недопрочитань. Прагнути, аби сон був здоровим. Певні рекомендації вказані у статті: "Рекомендації, щоб бачити сни".

Максимально наповнюйте своє життя позитивними емоціями, думками, слідкуйте за мовою, оточуйте себе приємними речами, позитивними людьми, гарними книгами, музикою, живописом, фотографією тощо. Наблизьте омріяне до рівня власного дотику, споглядання, нюху, смаку, відчуття простору. Наприклад: з улюбленої картини зробіть репродукцію, повісьте на видному місці; розширте список улюблених пісень; займіться тим, чого прагне душа, а не вимагає від вас суспільство абощо. Реально, більшість простих речей на рівні "простягнутої руки"! Просто ми чомусь шукаємо складніших шляхів, породжуючи тим проблеми, які вирішуємо, як подолати, а сон лише віддзеркалює цю боротьбу. І чим більше ми сприйматимемо світ, яким він є, згармонізований в усіх його деталях од віків, тим більше нас огортатиме рівновага і спокій, тим більше виникатимуть позитивні враження й образні сюжети у тихих снах.

23 лютого - 8 березня 2019 р.



Немає коментарів:

Дописати коментар