Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 19 квітня 2024 р.

Сон 190424 "Зміни мір: робота й відпочинок"

Річка Тетерів, що протікає біля Житомира... (Нічого спільного з реальністю, але уві сні таке переконання). Маю можливість оцінити комплексно: де швидка вода, а де вона спокійна. В одному з таких місць живуть бобри. Оглядаю береги і воду коло тих берегів, яка раз тече доволі стрімко, а іншим - спокійно. Сприйняття таке, наче пролітаю птахом. Таким чином із певним зацікавленням обсервую одну сторону берега, а згодом й другу. У якийсь момент вже захотілося покупатись. Бачу вигідне місце, де купались якісь дівчата. Отож, поліз у воду і почав насолоджуватися "великою ванною" - саме так у тому місці виглядає берег ріки. Загалом, лише приємні почуття і враження: вода чиста і тепла, день сонячний - усе найкраще, про що можна мріяти!

Працюю з колегою на підприємстві, де в нашій роботі все укладено так, що й особливо нема що "укладати" далі. Маємо більше вільного часу, адже робимо продумано раз, а не двічі, коли начальство поспіхом дає непродумані вказівки, за якими врешті-решт доводиться чути: "треба переробити!" От і сьогоднішній день починаємо з певного відпочинку. Вирішили обрати більшу кімнату для перевдягання. Вийшли на внутрішній двір "попити каву", я ж вирішив відійти від правил і невідь-звідки дістав пляшку пива. Але цей жест уже був провакаційним на робочому місці, тому її так і не відкрив, адже тієї ж миті обговорення підійшла якась жіночка - робітниця цього закладу, можливо навіть і офісний працівник, і почала здалеку жалітися на життя: перше, що їй доводиться зараз - переїжджати з місця на місце; друге, що в одному місці, де вона часто їздить, радар неодноразово ловив її на перевищенні швидкости; що в неї просто фінансова криза і вже не вистачає на елементарне... Підключаюсь до розмови і починаю аналізувати її дії. Врешті-решт доводжу їй думку про її безвідповідальність, малу зарплату і прагнення жити на по кишені: на авто не їздить по правилах, роботу не хоче змінювати, діти хочуть жити в місті і мати все "на готово", коли варіант життя в селі відкидається одразу: фізичною працею ніхто не займатиметься!
P.S. Десь у процесі розмови згадувалось яблуко, можливо, вона була з ним, як віддалена асоціація думок із реалу попереднього дня: "Змій-спокусник, Єва, зірване з дерева яблуко - Заздрісна королева-відьма, Білосніжка, отруєна половинка яблука".
А чи існує яблуко можливостей, яблуко життя вічного, яблуко просвітлення і досягнення нірвани абощо?




Немає коментарів:

Дописати коментар

Річний підсумок спостереження за снами

Вже минув рік, як я веду блоґ "Сни Лоґоса" ("Сни Logos'a"). 13 березня 2018 року був зроблений перший допис, у яком...