Шукати в цьому блозі

вівторок, 9 квітня 2019 р.

Сон 090419 "Народження зебреняти"

Я з якимсь чоловіком обходимо зоопарк. Але він не звичайний: в ньому немає кліток, тварини живуть окремо один від одного в своїх зонах відпочинку. Схоже, що була зима, але з невеликою температурою, десь близько - 5 С°, легка припорошеність снігом. Підходимо від однієї тварини до іншої, дивимось на їх самопочуття, так би мовити: гармонію з тим світом, в якому вони живуть. Як щось треба поліпшити - підправляємо. Ведемо рахунок, щось для себе відзначаємо. Варто відзначити, що тварини були чимось химерні для мене, наче фантастичні.
Підійшли ще до однієї тварини, виявилось, що це зебра. І... о диво, вона народжує! До себе не підпускає: раптом налаштовується оборонятися. Заради безпеки ми відходимо далі. Новонароджене акуратно "сходить" на землю, стає на ноги і починає неймовірно грайливо бігати в різні сторони.
Перейшли на те місце, де, як у попередньому сні, ми тягали на під'йомі кабеля і просували нові. 0000'
P.S. Заснув із навушниками, слухав радіо десь більше години, коли заснув, вже не розумів, що слухаю. Отже, сюжет сну витворюється незалежно від інформаційного наповнення, через рецептори. Чому? Уві сні я мислю українською, а слухав - польською (християнське радіо "Марія"). Жодного слова, чи натяку на зміст сну! Прокинувся на слова: "połowa nocy" (12 година ночі) - також цікавий момент у вияві пробудження.

Сходжу з машини, заходжу на подвір'я діда (так, як наче до свого) і кажу після привітань:
- Діду, а що у вас є перекусити?
Дід дістає часник і зриває капустину, схожу на цвітну (незвичної форми). Я потроху чищу перше і обриваю пагінчики з другого, жую. Продовжую питати:
- А ти часник вже посадив на зиму?
- Ні!.. - Мудруючи собі далі під ніс. Далі з долею гумору і прикрості, продовжує. - Добре, що ви згадуєте про діда, коли треба їсти!
- А це завжди так! Коли і ми будемо старими, пригощатимемо внуків. 0330'

Якийсь сон про вчинки молодих людей, який завершується діалогом:
- Вони хочуть, аби їх проінспектували!
- В самий раз - в точку!!!
І дзвонить будильник. 0500'

P.S. Цікаво, що нині у снах виникають образи віддалені від знайомої мені реальності, що тварини (перший уривок сну), що капуста (уривок із дідом), викликаючи асоціації впізнаваності з дійсним, так, наче не на нашій планеті. Також присутня між снами цікава синхронізація з часом пробудження, але поки вважаю це за збіг, аніж якусь закономірність, адже досвід таких записувань вже більше року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Річний підсумок спостереження за снами

Вже минув рік, як я веду блоґ "Сни Лоґоса" ("Сни Logos'a"). 13 березня 2018 року був зроблений перший допис, у яком...