Шукати в цьому блозі

середа, 1 вересня 2021 р.

Ще раз дещо про сни

Незалежно від того, що снам приписують багато містики, вони оперують доволі конкретними образами.
30.07.21

Ще однією унікальною рисою сновидіння є відсутність ймовірного сумніву: "те, що бачу - не є таким насправді". Чи ж не цікаво, що це ж рівнозначно подібне переконанню: "вірю в усе те, що бачу в реальності".
12.08.21

Сон за своєю природою не вимагає багато емоційних та фізичних зусиль, саме тому йому характерні такі риси, що наближені до меланхолійности, спокою, образів, які нам більшою мірою знайомі в реаліях прожитого та зрозумілі за своїм виникненням: дім, родина, близькі люди, знайома дорога. Тут ми маємо почувати себе завжди захищено, як ні - відправними точками "нас" можуть бути інші місця, предмети, люди, які мають на нас певний вплив абощо.
16.08.21

Є ми, а є інша реальність: фантазії, книги, кіно, ігри, сни тощо. В якій реальності перебуваємо більше?
18.08.21

Ми приходимо в це життя, аби відновити еволюційну систему духовного розвитку. В речах, до яких дотикаємось, маємо "вгадувати" (відтворювати) себе іншого, який знав, а в процесі пізнання знатиме й нині, про своє призначення в цьому світі.
22.08.21

Якби я був Фройдом, мої сни можна було б тлумачити з позиції його наукового погляду. Якби я був Юнґом, так само. І так має бути з кожною людиною. Адже наші душі можуть бути з різних світів, "планет" і "галактик", отже, інших систем світобачення, а тим більш самобачення.
22.08.21



Немає коментарів:

Дописати коментар

Річний підсумок спостереження за снами

Вже минув рік, як я веду блоґ "Сни Лоґоса" ("Сни Logos'a"). 13 березня 2018 року був зроблений перший допис, у яком...