Шукати в цьому блозі

вівторок, 25 червня 2019 р.

5 вражень про сновидіння

Перше враження. Уві сні є такий головний, ідеально правдивий образ, який треба "догнати", а буквально: до нього дійти, вірніше: осягти. Сам процес сновидіння є тією "безперервністю" шляху: сюжет за сюжетом, фрагмент за фрагментом, які й мають розкрити ядро тяжіння внутрішніх сил.

Друге враження. Уві сні легко пригадуються давні сюжети, дарма, що не в силах ними легко оперувати. Подібні пригадування ще виникають по пробудженню.

Третє враження. Уві сні часто порушується час і просторовість. Це нормально. У снах ми творимо власні світи і живемо в такій "реальності", в якій нам комфортно.

Четверте враження. Все уві сні заємопов'язане, як у реальному житті. Але перше, на відміну від другого, ми не в силах контролювати і мати на те меркантильний вплив - певні реакційні риси людської поведінки уві сні міліють, якщо не виражаються геть.

П'яте враження. Я ще не стикався із тим, що сон міг би бути передбачуваним (сказане не торкається поняття "свідомий сон"). Як виняток можуть складати певні повторюваності в професійній діяльності, що за короткий час можуть перетікати в сновидіння, але певного "одкровення" такі сюжетні з'яви не нестимуть. Непередбачуваність сну дозволяє із захопленням спостерігати за динамікою розвитку свого внутрішнього (недоусвідомленого) світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Річний підсумок спостереження за снами

Вже минув рік, як я веду блоґ "Сни Лоґоса" ("Сни Logos'a"). 13 березня 2018 року був зроблений перший допис, у яком...