Шукати в цьому блозі

неділя, 31 грудня 2023 р.

Спостереження за снами - ✓22 :: Скромно про сни

Цікава фраза нездійсненної реалізації бажаної мрії: "...мені лиш сниться". Цікаво, чи можна її застосувати рівнозначно до будь-якого поняття або обставини, наприклад, бажання виспатися: "Мати сон мені лиш сниться?".
08.02.23

Сон - це ще одна частина нашого "я", важливість освоєння якого недооцінюємо для повного розуміння життя.
09.02.23 

Коли людина просинається, продовжуючи міркувати над проблемами, які виникли уві сні - це означає, що людина не лише виспалась, але й таким чином гармонізується зі своїм внутрішнім світом.
19.02.23

Сон вказує на вміння людської свідомості не бути статичною в зацикленості до однієї-пару тем, а багатогранно дофантазовувати до впізнаваного.
22.02.23

Наявність снів сильно пов'язана з творчою активністю свідомості в реальному житті (продукуванням нових ідей, власних умоглядних висновків тощо). Існують теми реального життя, що сильно відволікають увагу і відбирають на себе роздуми та спостереження, тоді уві сні виникають лише вони або навколотеми з ними, що й так занадто в реалі, а всі сні сила уваги до того меншає.
29.03.23

Сон "перетравлює" отриману інформацію протягом останніх днів, створюючи сновидіння, у якому генеруються асоціативні ряди - образи, впізнавані та зрозумілі, але не обов'язково знайомі за ув'язаністю дій з досвіду життя.
07.06.23

Колега ділиться досвідом, як працював на фурі. Завдячує радіозв'язку та небайдужому поляку, що не трапилась з ним трагедія. Одного разу, вночі, керуючи фурою на прямій дорозі, не помітив, як заснув (відключився). Не вдавався в причини, але попередніх розповідей про роботу було ясно, що траплялась й покількаденна втома. Прокинувся на голос із радіозв'язку, що мають у себе в тірах водії для спілкування між собою або на екстрений випадок, який, для прикладу, й трапився акурат з ним особисто: "Kurwa mać, co ty robisz?...". Від переполоху відкривши очі, побачив, що вже їде на самісінькім краю дороги. Шок... "Повернення до себе"... Врешті: дякував, не міг заспокоїтись... От, що значить мить-сон-забуття, мить-потрібна-людина-в-потрібному-місці, мить-порятунок! Вдячність, що далі живеш на цьому світі.
Червень 2023 р.

Сьогодні зробив 1000-й допис на цьому блозі. Це символічно! На початку навіть не уявляв про таке число навіть фізично. Без урахування з два десятка власних спостережень за снами, десь під кінець 2023 року матиму, якщо рахувати по днях, з 1000-у снів. Якщо рахувати, що бували дні, коли мені підряд снилося по кілька снів, або допис, в якому записано по кілька коротких снів протягом кількох днів, фактично сновидінь, має бути в рази більше, ніж тисяча.
13.10.23

Експеримент зі сном: протягом дня або днів реципієнту мають трапляти на очі (може, й на слух) конкретні образи (наприклад, як у фільмі "Фокус" із числом "55"). Мета: виявити, якого дня "оживуть" ці образи уві сні та в якій видозміні, наскільки чисті чи скомпільовані з іншими, наскільки яскраві та переконливі (навіяні), що саме ця "маніакальна думка" для людини стає мало не "пророцтвом". Припускаю, що подібний експеримент міг бути колись проведеним для застосування методів пропаганди. У підсумку прийти до простих механізмів для створення антидоту: це життя має бути урізноманітненим!
03.11.23

З реалу. На робочій перерві кімарнув десь на десять хвилин. Перед цим домовились, що дочекаються приходу своїх колег. Тепер крізь миттєвий сон чую чиїсь кроки (згідно з реалом) і вже вві сні бачу, як вони йдуть. Одразу просинаюсь і піднімаю голову: насправді бачу зовсім інших людей. Отже, свідомість уві сні оцінює настання події відповідно до очікуваного, коли образи, якщо дивитися на вміння передбачувати майбутнє, можуть тлумачитись неправильно.
16.12.23

У цьому році мало робив спостережень за снами. Більшою мірою це пов'язано з розкладом основної праці, тією ж мірою і на кількість снів. Коли робочий день починається близько 4:00, а лягаєш спати близько 22:00, тоді просто фізично не залишається часу на зосередження і запис сну. Разом із тим спостеріг інший "сценарій": коли у вересні мав нагоду висиплятися, адже до основної праці тоді було близько, ще й мав нагоду лягати спати раніше, то так і не зміг відновити активну частоту снів. Отже, поява снів - це не завжди контрольований процес. Певною мірою це й добре, адже психологічні процеси протікають природньо, без якої-небудь стимуляції.
26.12.23

Коли людина засинає, мозок перебирає різні теми, врешті-решт засинає на найцікавішій, такій, яка не доопрацьована у реальному житті: проблемна, болить, просто цікава у глибшому пізнанні. Так мозок займається умовним складанням пазлів: підбирає фігурки одна до одної за розміром і кольорами, вивчаючи світ та нові можливості, наче дитина.
29.12.23

Почуте в народі:
- Що дивився по телевізору в Новорічну ніч?
- Нормальні люди дивляться сни!
2023 р.

Також Вас можуть зацікавити попередні дописи "Спостереження за снами" ::

Немає коментарів:

Дописати коментар

Річний підсумок спостереження за снами

Вже минув рік, як я веду блоґ "Сни Лоґоса" ("Сни Logos'a"). 13 березня 2018 року був зроблений перший допис, у яком...